Elengedhetetlen segítőtársunk

Nem olyan régen úgy döntöttünk a férjemmel, hogy vásárolunk egy kisebb házat és felújítjuk, hiszen már elegünk volt az emeletes házak sűrű embertömegéből, a folyamatos felújításokból, a hangzavarból és a közösségi lakógyűlésekből, szerettünk volna a saját házunkba költözni, ott lakni és élni, és persze oda gyereket vállalni. A felújítási munkálatok egy részét úgy terveztük, hogy mi magunk csináljuk, hiszen túl nagy keretünk sajnos nem volt arra, hogy az újra festés és a csempézés megtörténjen, de a fürdőszoba mindenképp igényelte ezt, ezért hát belevágtunk ketten a férjemmel. Persze nem volt nehéz dolgom, hiszen ő nagyon sok mindent megtanult már egy-egy lakásfelújítás során, de azért azt mindenképpen figyelembe kellett vennem, hogy egy alap beruházás szükséges, hiszen megfelelő minőségű eszközök nélkül nem lehet megfelelő minőségű és eredmény munkát végezni.

Így történt, hogy megvásároltuk közösen életünk első csempevágó készülékét, és persze fúrók és egyéb szerszámok is kerültek a garázsunkba a felújítás ugyanis szükségesség tette. Hihetetlen szép végeredménye lett a közös munkánknak. Igaz, biztosan töredék idő alatt készen lett volna a feladatokkal egy olyan szakértő csapat, aki folyamatosan, csak ezzel a munkával foglalkozott volna, hiszen túl sok szabadságot nem tudtunk kivenni a feladatok elvégzésére, így esténként és hétvégén jutott csak rá idő és energia, de azt gondolom, hogy nekünk ez pont így volt jó.

Elmondani nem tudom ugyanis, hogy mennyire jó érzés úgy bemenni abba a házba, hogy mi csináltunk szinte mindent rajta. A közös munkánk, a mi két kezünk eredménye, és azt gondolom, hogy hihetetlen élmény és büszkeség ez bárki számára. Én tehát azt mondom, hogy ha nem is mindent, hiszen azért komoly feladatokról beszélünk, de legalább pár alap dolgot jó az embernek saját maga csinálnia, hiszen élménye megfizethetetlen a kész munkának.

Leave a Comment