Kutatómunka másképp

Én nem régen tettem le az államvizsgát és kaptam meg a diplomámat. Immáron közgazdászként kezdtem el dolgozni egy agrár szektorban tevékenykedő vállalatnál, ami tudom, hogy nem könnyű feladat, mert még a pálya és a gyakorlati élet is újként hat számomra, ez a tevékenységi kör pedig egy plusz feladat vagy teher, ami néha az emberre hatalmas súlyként nehezedik, de mivel nagyon jó a légkör és tényleg szuperek a kollégák, mindenki nagyon segítőkész és támogat, azt gondolom, meg fogok tudni birkózi a feladatokkal, és azok minden nehézségével. Nem olyan régen meg is kaptam az első olyan feladatot, amiben felelősséget érzek és bizony stresszt is okoz, igyekszek minél jobban és gyorsabban körbejárni minden fontos területet. Nagyon furcsa számomra, hogy a feladat hasonló, mint az egyetemen egy-egy esettanulmány elkészítése volt, csak itt már élesben hat rám ezer dolog, legfőképpen a felelősség terhe.

A cég ugyanis egy új traktort szeretne beszerezni, ami persze meghatározott paraméterekkel kell hogy rendelkezzen és nem léphet túl egy bizonyos költséghatárt. Az én feladatom pedig az, hogy felkutassam azokat a traktorokat, amik a legjobb választást kínálják, és persze azokat a cégeket, ahonnan a legkönnyebben, leggyorsabban és legolcsóbban be lehet ezt – ezeket szerezni. Nem könnyű feladat, tekintve hogy nem igazán értek a traktorokhoz, de elkezdtem utána olvasni a neten, és már a traktor eladó kategóriában keresgélek, hogy melyik lenne a legjobb döntés. Sosem gondoltam, hogy ennyire ügyesen és gyorsan bele fogok ebbe tanulni, és hogy ennyire könnyen fogok tudni információkat találni, amelyekkel bővíteni tudom az ismereteimet.

Azt gondolom, hogy meg is van a pontos javaslatom már arra a cégre is, akik a legjobb kínálatot nyújtják a legjobb áron és egyszerűen, hiszen az Odisys munkatársai hihetetlen segítőkészek voltak, és nagyon jó ajánlatot nyújtottak két traktor megvételére is, ami kifejezetten előnyös lenne a cég számára. Hamarosan azt gondolom elő is fogom terjeszteni az anyagomat. Remélem, hogy el fogja nyerni majd a vezetőség tetszését.

Leave a Comment