Csak mellettük dönts

Üzleti tanácsaóként az ember rengeteg féle vállalkozással találkozik és dolgozik együtt, így én is nagyon sok mindent láttam már a piacok tekintetében, és természetesen minden vállalkozás más és más, azonban egyetlen dolgot szinte minden cégnél ki tudok emelni, ami nehézséget okozott, vagy ami veszélyként, gyengeségként lépett fel, az pedig nem volt más, mint a munkavédelem. Vagy azért okozott ez nehézséget a cégek számára, mert egyáltalán nem volt fontos a vezető számára, mint például egy irodai munka esetében, vagy pedig azért, mert kiemelten fontos terület volt, de nem igazán talált rá megfelelő külső szakértői szolgáltató csapatot. Gondoljunk csak bele, hogy mondjuk egy építőipar területén működő vállalkozás, vagy egy veszélyes anyagokat használó gyártó cég esetében mennyire fontos, hogy a munkavállalók pontosan tudják, hogy egy baleset vagy nem várt esemény kapcsán mi a feladatuk, mit tehetnek meg és mit nem, na és persze, hogy kinek mi a pontos feladata.

Egy nem megfelelő munkavédelmi rendszer mellett egy ilyen nehéz helyzet akár tönkre is tudja tenni a vállalkozást, hiszen hatalmas anyagi kárral és emberi sérüléssel is járhat, ami végzetes lehet. Láttam már ilyen példákat sajnos. Az pedig kifejezetten sajnálatos, hogy ha ez az egész úgy történik meg, hogy a vezető számára még fontos is a munkavédelmi rendszer, pontosan tudja, hogy megfelelő szakembert kell találnia a megoldásra, csak éppen nem találja meg, nem jó csapattal szerződik le.

Csak ajánlani tudom minden ilyen vállalkozás számára, hogy keresse fel az activesafety csapatát, mert bennük bizton állíthatom, hogy senki sem fog csalódni. Komoly szakmai tapasztalattal és ajánlásokkal, lelkiismeretes és hatékony munkával végzik a feladataikat, kifejezetten ilyen nehéz profilú cégek számára is. Nem éri meg kockáztatni ebben a kérdésben. A legjobbakat kell választani, hogy a legbiztonságosabb lehessen a működés.

Leave a Comment