Mert mindenre van szabály

Szabályok szerint éljük a mindennapokat. Szüleinktől megtanultuk mindazt, ami számunkra fontos lehet a hétköznapokban. Szétnézünk, mielőtt átkelünk az úttesten, betartjuk a törvényt és nem fosztogatunk bankot, nem verünk meg senkit. Ha autót vezetünk, a KRESZ szabályainak megfelelően kell, hogy közlekedjünk, hogy másnak se, és persze saját magunknak se essen baja. Így van ez a munkahelyünkön is, hiszen ott is vannak előírások, szabályok, amiket be kell tartanunk a biztonságos munkavégzés céljából. Ezen szabályok és előírások összessége a munkavédelmi szabályzat.

Ennek elkészítése igen komoly feladat, hiszen ebbe minden olyan részlet taglalva van, ami nélkülözhetetlen a munkavégzők számára. Ilyen az alkalmassági vizsgálat, a védőeszközök, a munkavédelmi eljárások rendje stb. Az Active Safety csapata tökéletesen kielégíti azokat a követelményeket, melyek elő vannak írva egy-egy munkahelyen, hiszen ők kifejezetten a munkavédelem területét hivatottak képviselni, így a lehető legnagyobb figyelemmel, és szaktudással járnak el, többek között e szabályzat elkészítésének ügyében is. Ez az, amit majd a munkavédelmi oktatáson használunk, és az ebben szereplő előírásokat kell betartassuk és betartsuk.

Ezeket mind elméleti, mind pedig gyakorlati oktatás keretein belül kell megismertetnünk beosztottjainkkal, hogy elkerüljük minden olyan balesetet, amit csak lehetséges. Ezeknek az oktatásoknak a végén mindig készítenünk kell egy oktatási jegyzőkönyvet, amit minden résztvevővel alá kell íratnunk. Ezzel elismerik, hogy tudomásul vették ezeket a szabályokat és vállalják betartásukat. A munkavédelmi oktatás az egyik legfontosabb feladat, amelyet nem szabad elhanyagolnunk. Különösen fontos, hogy ez a szabályzat a lehető legjobb legyen, hogy továbbra is együttes erővel tudjunk haladni a siker felé, mindezt balesetmentesen.

Leave a Comment