Végre itt a tavasz

Szeretem a természetet minden évszakban, de leginkább a tavasz tud lenyűgözni. Hogy miért? Ennek több oka is van. Az egyik, és talán legmeghatározóbb, hogy a szürke, egyhangú, lehangoló téli hónapok után a természet ébredésével színessé válik a táj.

A második ok az, hogy szinte a semmiből, néhány nap alatt kibújnak a földből a kora tavaszi, hagymás növények, melyek számomra lenyűgözőek, legyenek akár vadvirágok, akár a kiskertben nyíló tavasz színpompás növények. Ráadásul nem csak szépek, illatosak is a tavaszi dísznövények.

Szinte rabja vagyok ilyenkor a természetnek. Nagyon szeretem fényképezni ezeket a színes virágokat akár a ház körül, akár a természetben, a domboldalakon, a hegyekben.

Ahhoz hogy a kora tavaszi vadvirágokban gyönyörködhessek, szerencsére számtalan lehetőség adódik szülőfalum környékén. A Mátra lábánál élek, így akár gyalog túra során is lehetőségem van néhány percnyi séta után megcsodálni a vadon nyíló virágok sokaságát.

Néhány nappal ezlőtt azt tűztem ki kirándulásom céljaként, hogy felkeresem az egyik déli domboldalt, ahol a színpompás tavaszi hérics nyílik, és készítek néhány képet a védett tavaszi virágról, melynek élénksárga szirmai a naphoz hasonlóan ragyognak a zöld fűszálak között. A mesés domboldalra érve, ahol pompáznak a virágok ámulatba ejtett ismét a csodálatos látvány. Elő vettem az okos telefonomat, hogy készítsek néhány emlékezetes képet a növényekről, de bánatomra a kamera nem működött. Egyetlen fényképet sem sikerült készíteni

Haza érve az interneten keresve találtam rá az iphone szerviz szolgáltatására, ahol a gyorsszervíznek köszönhetően fél órán belül megjavították a telefonomat. Már ismét lehet fényképezni a készülékkel. A közel jövőben még ki kell látogatnom a hériccsel teli domboldalra hogy be tudjam pótolni a képek elkészítését.

Leave a Comment